Citati O Dobroti

Dobra volja, ako nije prosvećena, može učiniti isto toliko zla, koliko i zloba.

Ostali Citati

Osećaj da si na pravoj strani, zadovoljstvo što imaš pravo, radost što možeš sama sebe poštivati, dragi gospodine, to su moćni pokretači koji nam pomažu da koračamo uspravno ili da idemo napred. Ako ljude toga lišite, pretvorićete ih u besne pse. Koliko je zločina počinjeno samo zato što počinitelji nisu mogli podnostiti što greše.

Citati O Istini

Ponekad ćete jasnije prodrijeti u čoveka koji laže negoli u onoga koji kaže istinu. Istina, kao i svetlost, zaslepljuje. Laž je naprotiv, poput lepog sumraka u kojem se ističe svaki predmet.

Ostali Citati

Prisila što sam je sebi nametao kako bih prikrio poročan deo svoga života, pridavala mi je, na primer, neko hladno držanje u kojem su ljudi videli izraz vrline, moja mi je ravnodušnost pribavljala naklonost, a moja je sebičnost dosizala vrhunac u mojim plemenitim delima.

Citati O Čoveku

Pomisao koja je čoveku najprirodnija, koja mu se javlja naivno, kao iz dubine njegove prirode, jest pomisao o sopstvenoj nedužnosti.

Citati O Bolesti

Kuga je svima otela mogućnost ljubavi, pa i moć prijateljstva. Jer ljubav zahteva nešto i od budućnosti, a nama su ostali samo trenuci.